Bordershop i Sassnitz

Bild från bordershop i Sassnitz
Billig öl i Sassnitz. Bild: Lars K Jensen (CC)

Många som åker till Tyskland bryr sig inte så mycket om kulturlivet, arkitekturen eller vardagslivet i övrigt. De är bara här för att köpa billig alkohol. Utbudet av alkoholhaltigta drycker som öl, vin och sprit är väldigt stort och stora gränshandelsköpcentrum, så kallade bordershops har växt upp i hamnområdena. Rena paradiset för den som gillar billig öl.

I Sassnitz har Scandlines en egen bordershop och den ligger väldigt nära där färjan angör hamnen. Du ser skyltarna så fort du kör av färjan.

Prisexempel öl i bordershopen

  • Harboe Classic, 24 burkar kostar ca 7 euro
  • Tuborg Grön, 24 burkar kostar ca 9,50 euro
Prisexempel sprit i bordershopen
  • Absolut Vodka, 1 liter kostar ca 17 euro
  • Jelzin Vodka, 1 liter kostar ca 11 euro
Prisexempel Whisky i bordershopen
  • Jack Daniels, 1 liter kostar ca 27 euro
  • Famous Grouse, 1 liter kostar ca 18 euro

Hela prislistan och möjlighet till förbeställning finns här.

Kolla även:

Anledningen till att det är så billigt att köpa alkohol i Tyskland är att du kommer undan den svenska alkoholskatten som läggs på alla priser när du handlar på Systembolaget hemma i Sverige. När du åker till en bordershop utanför Sveriges gränser kan du därför göra riktigt bra fynd. När du räknar ut priserna ska du dock inte glömma att lägga till kostnaden för själva resan, som inklusive färjebiljett och bensinpengar ibland blir lite högre än vad man kalkylerat med. Matematiken är egentligen ganska enkel. Ju mer du köper desto billigare och större skillnad blir det jämfört med om du skulle köpt in samma mängd i Sverige. En bordershop i Tyskland är det perfekta upplägget för den som vill köpa mycket öl och vin vid ett och samma tillfälle – då finns det definitivt stora pengar att spara.