Bussresa till Tyskland

Att åka på bussresa till Tyskland för att handla öl, vin och sprit i en bordershop är väldigt populärt och flera olika bussbolag erbjuder sådana resor. Ofta sker avresan tidigt på morgonen och du är hemma relativt sent på kvällen, givetvis lite beroende på var i Sverige du bor.

Fördelen med att åka på bussresa är du slipper köra själv och om andan skulle falla på kan du ta dig en och annan pilsner själv.

Det kostar givetvis en slant att boka en bussresa, men ofta är det mer än värt pengarna. Det är definitivt inte gratis att åka med egen bil heller och du slipper att boka färjebiljett, med mera. Bussen tar dig dessutom direkt till inköpsställena så om du inte har varit i Sassnitz tidigare så behöver du inte göra något annat än att snällt åka med bussen ändra fram till bordershoppen. Tänk på att det ofta finns en gräns för hur mycket last du får ta med dig hem. Därför kan det vara bra att ha lite koll på hur mycket alkohol väger.

Du blir givetvis lite mer fri om du reser med egen bil och kan själv bestämma vart du vill ta vägen när du kommer i land. Du kan bestämma hur länge du vill stanna och styrs inte av någon annans vilja, vilket kan vara ganska skönt det också.

Är det första gången du åker till Sassnitz kan en bussresa mycket väl vara det bästa alternativet för dig. Ta med dig ett gäng kompisar, så får ni förutom möjligheten att fylla upp era reserver av öl och vin, även en trevlig dag tillsammans i Tyskland.