Fördelar med att ta färjan

Det finns många uppenbara fördelar med att åka färja till Tyskland istället för att ta bilen. Först och främst kommer du fram utvilad och pigg till ditt resmål och under resan kan du även passa på att äta, vila eller varför inte passa på att shoppa lite godis, parfym eller liknande varor i båtens taxfree-shop.

Att resa med färja är också betydligt skonsammare mot miljön än om alla skulle ta bilen ner till kontinenten via Öresundsbron.

Att fara fram över havet i princip ljudlöst är faktiskt också en härlig frihetskänsla. Speciellt på sommaren och våren då man kan stå uppe på däck och spana ut över det öppna vattnet och njuta av solen.

Under båtresan kan du även umgås med dina resekamrater på ett helt annat sätt än vad som är möjligt i en trång bil. Ni kan planera fortsättningen av resan över en kopp kaffe eller varför inte stifta bekantskap med andra resenärer och kanske hitta ett trevlig resesällskap för resten av er resa!

Att åka färja till Sassnitz från Trelleborg är ett klokt val. Det tar bara fyra timmar och det är den absolut snabbaste vägen att ta sig Tyskland.

Vi tycker absolut att du ska välja färjan – den perfekta språngbrädan ut i Europa!